tiistai 19. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, uudet kujeet !

Niin ärsyttävä sanonta mutta niin totta !

Itse ainakin herkistyn vuoden vaihteen lähestyessä miettimään kuluvaa ja pohtimaan tulevaa. Ei ne uudenvuodenlupauksetkaan mielestäni huonoja ole, minusta ihan hyvä ajatella mitä voisin ensi vuonna tehdä paremmin. Itselläni uudenvuodenlupaus oli jotain hyvinkin konkreettista. Päätin harrastaa hikiliikuntaa vähintään 15 minuuttia päivässä. Urheilu ja salilla käyminen itselläni jää niin helposti jalkoihin tässä hektisessä elämänvaiheessa. Tai sanotaanko näin että ne eivät ole mun ykkösprioriteetteja, aikaahan on just siihen mihin sä haluat sitä ottaa. Mutta nyt, tällä hetkellä kahden kodin välinen elämä ja reissaaminen sekä koulu vievät kaiken mahdollisen. Ja kun minä haluan että olis aikaa vaan myös "olla". 

Mutta palatakseni vielä lupaukseeni, siksi vain 15 minuuttia, että vaikka olisi kuinka rikki katki poikki, se vartti menee vaikka pää kainalossa. Tämän vartin olen käyttänyt polkemalla meidän kotona olevaa cross-traineria ja olen ilokseni huomannut että se on joka kerta ollut vähintään puoli tuntia. Ehkäpä se on psykologinen juttu, vähintään vartti eli puoli tuntia niin tulee hyvä mieli ;) 

No olipas pitkä pohjustus ! Mitäs meille kuuluu ? Eipä oikeastaan sen kummempaa tai ihmeellistä. Joululoma oli ruhtinaalliset 3 viikkoa ja nautin kyllä täysin siemauksin. Ajatus siitä että sun ei tarvi tehdä mitään , oli ihan mahtava ! Koen aika ajoin koulun suhteen melkoista ahdistusta siitä että tekemättömät työt ja projektit pyörivät jatkuvasti alitajunnassa ja jossain tuolla aivojen takalohkossa. Olen vakavasti harkinnut jonkinlaista mindfullness-kurssia, joogaa tms. joka ehkä ratkaisisi tämän mun ongelman. Kun aloitin opiskelut panikointini sai ihan naurettavia piirteitä, nyttemmin osaan ottaa jo hieman rennommin, onneksi. Mutta silti olisi kiva keksiä joku keino, tai jotain ajatusleikkiä jolla saisin kouluun liittyvät ajatukset taka-alalle. (Okei, netflixin sarjoihin oon aivan koukussa, Narcos, Silta, Suits, Breaking bad, just name it :D) Mut olis kiva rentoutua muutenkin kuin telkkua töllöttämällä.Tämä kuva eiliseltä sopii hyvin tähän pohdintaani. Koulua on nyt ollut viikko ja olen mielestäni selvinnyt hyvin. Ottanut rennosti ja rauhassa. Tänään koulukaverini ihmetteli että miten sä voit laittaa tollasia takkatuli-relax-kaakao-enteemitään-kuvia kun on niin sairaasti tekemistä ! Ja niinhän siinä kävi, tänään kun pääsin kotiin ja aloin kirjoittaa ylös mitä kaikkea pitää tehdä mihinkin mennessä, niin eikös paniikki-perkele nostanut sieltä päätään !

Yritän vain rauhoittua, laskea kymmeneen ja ajatella että ei sinne kouluun kukaan jää kymmeniksi vuosiksi pyörimään. Yritän myös ajatella meidän pitkää viikonloppua kylpylässä talvilomalla ja mahdollista etelän lämmön reissua keväällä. Fokusointi hyviin , rentuttaviin asioihin ja sillä ajatuksella eteenpäin !

Onnea, rakkautta ja kaikkea muuta lässynläätä vuoteen 2016! ;) 

-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti