tiistai 26. elokuuta 2014

KesämiesleipäTämä resepti on sinänsä hassu että minulla ei ole antaa nyt selviä mittoja ja määreitä, koska itsekin olen tämän leivän tehnyt muistin varassa. En löytänyt tämän reseptiä sitten mistään, vaikka netistä löytää oikeasti melkein mitä vain !

Mutta leivän nimi oli muistaakseni kesämiesleipä ja idea tähän tuli meidän "eilisistä pihveistä", jota jäikin sitten ihan reilusti jäljelle. Tähän reseptiin soveltuu melkein mikä tahansa vaalea leipä. Valitsimme tämän vehnäleivän pitkulaisen muotonsa vuoksi. Aloita leikkaamalla hattu ja kaapimalla sisältä leivät pois.Tee piparjuuritahnasta ja majoneesista kastike. Itse laitoin piparjuurituorejuustoa, mutta se itse tahna on melkeinpä parempaa ja paljon voimakkaampaa. Maistelemalla pääset haluttuun lopputulokseen.
Paista paketillinen pekonia rapeaksi ja leikkaa kuutioiksi leivän pohjalle. Paista 1 kokonainen sipuli kuutioina, sekä paketillinen herkkusieniä ja lisää leipään. Tässä vaiheessa leikkasin meidän eiliset kypsät naudanpihvit ja laitoin ne sekaan myös.
Lopuksi reiluja ( ! :D ) siivuja luostarijuustoa ja kansi kiinni.
Folioon tiiviiksi paketiksi. Muistaakseni alkuperäisessä reseptissä foliopaketti oli vielä painojen alla että täytteet tiivistyisivät leivän sisällä helpottaen leivän leikkausta. Pidin itse n. 15min. kirjojen alla.Alkuperäisessä reseptissä tämä tehtiin grillissä, nyt teimme uunissa grillivastuksilla. Vähän säätämistä oli lämpötilojen ja ajan kanssa, mutta uskoisin että 225 astetta ja n.20min olisi hyvä. Mitään kypsytettävää tuo leipähän ei pidä sisällään, kunhan juusto sulaa ja ainekset kuumenee :)Kynttilät pöytään...... ja valmista tuli !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti